Rukometna bomba u Makedoniji: Vardar "ukrao" braću Njokas iz Metalurga!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 19:23

Najavljena su kao velika pojačanja u klubu iz Avtokomande, ali će igrati za drugi klub iz Skoplja koji će biti deo Lige šampiona...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Braća Kevin i Olivije Njokas više nisu deo Metalurga! Francuski dvojac napustio je kamp "Metalurga", ali će ostati u Skoplju, jer će u tekućoj sezoni braniti boje gradskog rivala Vardara.

Izabrane vesti

Iskusni bekovi sa bogatom biografijom došli su u Metalurg kao velika pojačanja. Međutim, klupske i lične ambicije se nisu poklopile, posebno nakon odluke Metalurga da otkaže nastupe u Evropi, gde je klub trebalo da igra u Evropskoj ligi EHF.

Njih dvojica su odlučili da se pridruže Vardaru. Desni i levi bek biće registrovani za domaću scenu i što je još važnije za Ligu šampiona. Trener Veselin Vujović dobija dva poznata imena u zadnjoj liniji za debi u LŠ protiv Elveruma (15. septembar).

Olivije Njokas (34 godine, 188 cm, 86 kg) je levi bek, koji je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Pari Sen Žermenom, za koji je igrao od 2006. do 2008. godine. Nakon napuštanja PSŽ-a, Olivije je jednu sezonu proveo u Alkobendasu u Španiji, a zatim je pet sezona bio deo Kreteja. Od 2014. do 2016. nosio je dres Balingena, a poslednjih pet sezona proveo je u Nantu, gde je igrao sa selektorom i kapitenom makedonske reprezentacije Kirilom Lazarovim. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 32 utakmice i nosilac je srebrne medalje sa Olimpijskih igara 2016. u Brazilu i zlatne medalje sa SP 2017. u Francuskoj.

Kevin Njokas (34, 188 cm, 80 kg) je desni bek, koji je profesionalnu karijeru započeo u PSŽ-u, gde je igrao od 2006. do 2012. godine. Posle dve godine igrao je u Šamberiju i Gepingenu, a jednu sezonu je nosio dres Gumerzbaha. Od 2018. Kevin je bio deo Benfike, odakle je došao u Metalurg. Za reprezentaciju Francuske je do sada odigrao 41 meč i osvojio je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2014. u Danskoj i Svetskom kupu 2015. u Kataru.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara